woensdag 25 juni 2014

Detox-water (met beschrijving)..

Na de vakantie, een aantal feestjes, bbq's enz. zijn de nodige calorieën en vetten mijn lichaam weer eens binnengedrongen. Hoog tijd dus om weer wat gezonder te leven en mijn lichaam te 'ontgiftigen'.
In dit geval detoxen. 

Detoxen, sommige van jullie zullen het misschien wel kennen. Detox is een afkorting van detoxificatie, het betekend letterlijk 'ontgiften'. In dit geval betekend het de organen in je lichaam ontgiften van stoffen die niet in je lichaam thuis horen, ofwel je lichaam reinigen. 
Ook als je genoeg water drinkt en alle voedingsstoffen binnen krijgt die je lichaam dagelijks nodig heeft kan het geen kwaad om je lichaam te ontdoen van opgestapelde, schadelijke stoffen die in de loop der jaren in je lichaam zijn geraakt. 
Na het detoxen voel je je fitter en energieker en een fijne bijkomstigheid, je verliest gewicht, je spijsverteringssysteem verbetert en je raakt gifstoffen kwijt. Je lichaam voert de meeste afvalstoffen af, maar het kan zijn dat de gifstoffen zich opstapelen en je lichaam niet in staat is om de afvoer van alle stoffen zelf te regelen. Detox water helpt je hierbij een handje. Dit is een van de makkelijkste en veiligste manier om je lichaam te ontgiften. Voor mijn detox water heb ik gebruikt;

- 1 limoen: Limoen werkt hydraterend en voert afvalstoffen af. Ze werken ontzurend, zorgen voor een mooie huid en een goede vertering.
- 1/2 komkommer: Komkommer bevat vitamine C, vitamine K, vitamine A, potassium, ijzer, calcium en werken vocht afdrijvend zodat je lichaam ongewenst vocht niet langer vast houd.
- 12-14 muntbladeren: Munt helpt je vertering, zorgt voor een 'zuiver' maag-darmstelsel en werkt bloedzuiverend (en als je de munt kneust, helpt het zelfs je tanden witter te maken).
- 2 liter waterSnijd de komkommer en limoen in hele dunne plakjes (hoe dunner de schijfjes, hoe meer smaak het water zal krijgen) breek de muntblaadjes van de takjes.


 Doe alles in een grote fles en laat het een nachtje (of paar uur) in de koelkast staan zodat alle smaken en vitamines kunnen loskomen.
En drinken maar!!
Doen jullie mee??!!

Fijne avond!
Liefs,
Angel1 opmerking:

  1. Ken het helemaal niet..ziet er gezond uit ;-)
    Eet je hiernaast nog wel? of drink je alleen dit?

    BeantwoordenVerwijderen