maandag 27 oktober 2014

Last week on Instagram..

Pfff.. Ik ben op het moment zo druk met van alles dat ik even door het bomen het bos niet meer zie. Kennen jullie dat? Met tich haakwerkjes  en bestellingen tegelijk bezig, het huishouden is een chaos, kleine man slaapt laatste week snachts heel slecht en dat is echt niks voor hem.. Zou het het tijd van het jaar zijn? Dat rare weer, de ene dag stralende zon en de volgende dag weer koud en droevig.. Ik weet het niet, maar het is niet fijn en hoop dat het snel weer een beetje rustiger is..
Maar goed, nu heb ik even de rust en tijd gevonden voor het schrijven van een blogjee.. 

1. Appel en peer
2. vliegtuig klaar
3. dromenvanger
4. applicaties op shirtjes gestreken
5. begonnen aan instaswap
6. sterretjes


Na de appel die ik jullie hier al liet zien, is het me ook gelukt om het peertje van Tournicote te maken, maak dan uit me hoofd van een foto. Het patroon van het peertje staat namelijk in het franse boekje Tendre Crochet die in Nederland niet te koop is. Ben erg blij met het resultaat, vind ze zo leuk geworden!!! :)
Hier nog even een close-upje..

08-11-2014
(kleine toevoeging)
Ik heb gister de nieuwe 'Mollie Makes' gehaald, en wat denk je??? Staat gewoon het patroon in het nederlands in van de appel, peer EN sinaasappel!!! :) 


Ook de 1e vliegtuig heb ik inmiddels klaar. Wat een gepuzzel zeg, heel wat uitgehaald en opnieuw geprobeerd, maar het is me gelukt!! Nog 2 te gaan, de kleine vliegtuigjes zijn inmiddels ook in de maak, resultaat volgt snel.


Ik heb een dromenvanger gemaakt voor mijn neefje. Hij slaapt snachts heel slecht en onrustig en ik had m'n schoonzusje al een paar keer tussen neus en lippen door dat ze een dromenvanger voor hem wilde kopen. In het boekje "kleine cadeautjes haken" staat een patroon voor een raamhanger en ik bedacht me dat het ook goed door kon als dromenvanger, dus gelijk aan de slag gegaan. Ze was er echt super blij mee, nu maar hopen dat het misschien een beetje gaat helpen! (Misschien ook maar 1 voor kleine man maken, hihi)


Laatst was er een leuk pop-up marktje bij ons in het dorp en daar stond ook een kraam die hele leuke applicaties verkocht om op shirts te bedrukken, echt helemaal leuk, hou ervan!
Ben ook van plan om een silhouette cameo (snijmachine) aan te schaffen, dan kan ik zulke dingen ook zelf maken. :)


Tussen de drukte door ook begonnen aan de instaswap die over een week al op de post moet, nog niet echt mee opgeschoten, dus moet daar deze week echt even aandacht aan gaan besteden. 


Tot slot sterretjes waar ik een slinger van heb gemaakt. 
Deze is overigens ook te winnen met mijn give-away,
doen jullie al mee??? :) 

Nou dit was het weer.. 
Liefs,
x Angel xzaterdag 25 oktober 2014

Blogverjaardag Give-Away !!!!

Allereerst, bedankt allemaal voor de lieve reacties die ik kreeg op mijn vorige blogbericht !! 
Echt super, doet me goed! :)

Zoals beloofd, vandaag een leuke give-away!!
Ik heb een leuk setje bij elkaar gemaakt..
Wat kun je winnen??


setje van 6 onderzetters..

3 houten hangers

Kralenhanger

en een sterrenslinger !!

Leuk pakketje dacht ik zo toch??

Meedoen is heel simpel..
- Je bent/wordt volger
- geef in je reactie hieronder aan waarom jij graag wilt winnen
- een linkje op je eigen blog zou leuk zijn, maar is zeker niet verplicht

Ik maak volgende week zondag (2 nov.) de winnaar bekent!!

Fijne dag nog allemaal!!

Liefs,
x Angel x
donderdag 23 oktober 2014

Blogverjaardag, hoe het allemaal begon en...

Jaaaa.. Precies een jaar geleden schreef ik mijn 1e blogbericht !!
Nu een jaar later, heb ik inmiddels al 52 blogberichten geschreven, 61 volgers en 22617 pagevieuws..
Echt geweldig, ik vind het nog steeds super om te doen!!

Ik ben normaal niet zo van de 'levensverhalen' vertellen op het internet (je vind ook weinig terug over mijn privéleven op mijn blogs), maar ik zal jullie een klein stukje vertellen over hoe ik begonnen ben met haken!
Dit is iets meer dan een jaar geleden. Ik ging door een erg moeilijke tijd. Net moeder geworden, wat me overigens erg goed af ging al zeg ik het zelf. Alleen 5 weken na de geboorte van mijn zoontje, ben ik mijn oma verloren aan die vreselijke rotziekte. Mijn oma was mijn alles (ik heb ook geen ouders meer, deze ben ik op jonge leeftijd al verloren), mijn band met haar was dan ook erg hecht en ik heb ook altijd voor haar gezorgd. 
Haar laatste 2 weken ben ik zelfs bij haar in huis gaan zitten om voor haar te zorgen en om nog zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen. Je snapt wel, als je net bevallen bent en 24uur per dag voor 2 mensen moet zorgen (incl. borstvoeding) is dat best zwaar. Mijn zoontje kwam overigens met 1,5 week ook nog een week in het zkh te liggen met een blaasontsteking en is op de dag van de condoleance geopereerd aan zijn urineleider, maar op dat moment maakte me dat allemaal niks uit, ik wilde er voor beide 100% zijn. 
Achteraf heb ik dat uiteraard wel geweten.. En toen alles 'achter de rug' was stortte ik dan ook wel een beetje in! 
Ik kwam 'ziek' thuis te zitten (al was ik tijdens mijn zwangerschap mijn baan ook al kwijtgeraakt wegens bezuinigingen, ik werkte in de kinderopvang) dus ja, het zat me even niet mee allemaal.
Ik voelde me erg alleen, en begrijp me niet verkeerd, ik heb een super lieve vriend die er altijd voor mij/ons is en mij ook heel goed heeft bijgestaan en gesteund. Maar dat is toch anders dan een 'moeder-figuur' waar je eerste ervaringen mee kan delen en vragen aan kunt stellen! 
Ik ben wel heel erg dankbaar dat mijn oma Levi nog even heeft mogen meemaken, wat was ze trots!! Maar goed, een vechter als ik ben heb ik me hier doorheen geslagen.. en gelukkig gaat het nu weer goed met me, ik geniet nog elke dag van mijn moederschap en zie het leven ook weer positief in! :)


En hier heeft het haken dus ook een groot deel aan bijgedragen. 
Ik zocht een bezigheid, maar wist niet goed wat.
Op facebook was ik lid van een 'knutselhoekje' en daar zag ik weleens gehaakte spulletjes voorbij komen.. 
Ik dacht: Dat wil ik ook kunnen. Hoe gaaf zou het zijn als je zelf dekentjes, mutsjes, knuffels enz kan maken! :)
Toen ik mijn vriend vertelde dat ik wilde gaan haken moest hij lachen, voor mijn vrienden en familie gelde dat net zo, ik werd gewoon uitgelachen 'dat is toch voor oma's' kreeg ik steeds te horen! (nu zijn ze overigens me grootste fans en kunnen ze geen genoeg krijgen van mijn gehaakte creaties)
Ik dacht dan ook, wachten jullie maar eens af, haken is namelijk hartstikke hip!
Op naar de winkel voor een haaknaald en katoen, en daar gingen we dan.. 
Maar hoe moest ik beginnen, ik snapte echt niks van al die patronen. Dus op youtube filmpjes opgezocht en beginnen maar.. Nou dat was makkelijker gezegd dan gedaan, de eerste dagen vloog er regelmatig een bolletje door de woonkamer, hihi. Maar als ik iets echt wil dan ga ik er ook echt voor tot het lukt. Na filmpjes 100 keer te herhalen, stap voor stap kreeg ik het eindelijk onder de knie.. en toen.. tja toen was ik niet meer te stoppen haha!!
Ik vind er ook echt mijn rust in, normaal heb ik helemaal niet zoveel geduld, maar met kinderen en haken heb ik echt engelengeduld! :) Ik vind het heerlijk om de hele avond met een dekentje op de bank te haken, nieuwe dingen te proberen en het gevoel als iets klaar en goed gelukt is.
Nu een jaar later heb ik al zoveel leuke dingen mogen maken en de reacties die ik op mijn creaties krijg geven mij ook erg veel voldoening. Ja, ik heb me er helemaal in gevonden, het is ook echt een deel van mijn leven geworden!
En hier een sneakpeak voor mijn trouwe volgers.. Ik ben namelijk bezig met het opzetten van een eigen webshop! Ik hoop deze in dec/jan te kunnen gaan openen. Echt een droom die uitkomt, maar wel super spannend! Mijn hoofd stroomt over met ideeën en ik hoop echt dat het me gaat lukken!

Pfff.. wat een verhaal he, volgens mij heb ik nog nooit zo een lang bericht geschreven..
Nog 2 dingen en dan zijn we klaar hoor ;)

al eerst.. 
Hieronder 13 foto's (van elke maand 1), van creaties waar ik het afgelopen jaar over heb geblogd.
Okt. 2013
Deze stond in mijn eerste blogbericht. Dit waren ook 1 van mijn eerst gehaakte creaties

nov. 2013
Schilderijtje met gehaakte muisjes als kraamcadeautje!

dec. 2013
Wintersetje voor Kleine man

jan. 2014
Gehaakte earlybirdtjes voor couveuse kindjes.. 

feb. 2014
Ik besloot mee te gaan doen aan de CAL! (hier loop ik nu overigens een beetje mee achter)


mrt. 2014
Uiltjee

apr. 2014
Verjaardagskroon voor kleine man gemaakt die op Koningsdag jarig is.

mei 2014
Vrolijk kussentje

juni 2014
Leuk setje

juli 2014
rammelaars

aug. 2014
rompertje met stropdas

sept. 2014
de bobble heart blanket

okt. 2014
Tuto het appeltje (inmiddels ook het peertje gemaakt)

en tot slot!!
Bij een verjaardag hoort ook een traktatie!! :)
Ik ben bezig met een hele leuke Give away !!
Deze ga ik zaterdag plaatsen dus hou mijn blog goed in de gaten!! :)

Liefs,
x Angel xwoensdag 15 oktober 2014

Last week on Instagram..

Beetje laat.. Maar hier alsnog een overzicht van mijn posts op Instagram afgelopen week!1. Vliegtuig in progress
2. Onverwacht middagje shoppen
3. Jep, weer een bobble heart deken
4. Leuk setje
Voor een bestelling ben ik bezig met vliegtuigjes. 3 van deze grote om op te hangen en een mobiel met kleine vliegtuigjes. De 1e vliegtuig heb ik inmiddels klaar, gemaakt naar eigen patroon dus het was even puzzelen. Gelukkig kreeg ik wat hulp van mijn BFF Tony ;)Onverwacht een gezellig middagje wezen shoppen met mijn schoonzusje bij de Primark!!
Sinds kort zit tie ook in Arnhem (Ik woon in Ede), dus hoef ik voortaan niet meer helemaal naar Almere of Rotterdam om te kunnen shoppen hihi.
Super goed geslaagd, vooral voor de kleine man, ze hadden zoveel leuks!
Voor mezelf een spijkerblousje en heerlijk warme sokken gekocht!Ja ja, alweer een bobble heart deken klaar. Deze keer roze met witte rand.
Nu kan ik echt even geen bobble hearts meer zien hoor, hihi!!Tot slot een leuk setje gemaakt met 3 kledinghangers en een houten bijtring.

Fijne avond!!
Liefs,
x Angel xzondag 5 oktober 2014

Tuto het appeltje.. (:


Gister maakte ik dit geweldige appeltje! Ik ben er echt helemaal verliefd op, vind hem zo scheetig! :)
Het is een Frans (ja, je leest het goed) patroon van tournicote !
Ik moest en zou hem maken, dus met een beetje kennis van mezelf en een beetje van google-translate ben ik er aardig uitgekomen.


Nu wil ik ook echt super graag het peertje van Tournicote maken, deze staat alleen in het boekje 'Tendre Crochet' en is helaas niet te koop in Nederland. Dus ik ga proberen om er door middel van de foto uit te komen, hoop dat het lukt!!

Liefs,
x Angel x